Diëtisten

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding.

Ilona Sonke

ilona-hoofd-alleen-kleinIk ben Ilona Nieuwenhuijze-Sonke, diëtist, sportdiëtist. In juni 2009 heb ik de vierjarige HBO opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond.  Zo heb ik specifieke kennis over de samenstelling van voedingsmiddelen, de spijsvertering en de functie van voedingsstoffen in het menselijk lichaam. Daarnaast beschik ik over medische kennis, doordat ik tevens de opleiding voor apothekersassistente heb afgerond. Hierdoor ben ik mede in staat om voorlichting en advies te geven over de invloed van voeding op de gezondheid. Begin 2010 ben ik gestart met mijn eigen diëtistenpraktijk, naast deze praktijk heb ik werkervaring in het verpleeg- en verzorgingshuis en de thuiszorg.

Specialisaties:

  • Fodmap-dieet
  • Sportdiëtetiek, aangesloten bij de Vereniging Sportdiëtetiek Nederland (VSN)
  • Voeding en de ziekte van Parkinson, aangesloten bij Parkinsonnet
  • Diabetes

E-mail: contact@ilonasonke.nl

Maria Westenberg

Mijn naam is Maria Fluit-Westenberg en woon in Kapelle. Ik ben diëtist bij Diëtistenpraktijk Ilona Sonke sinds februari 2024. Aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond. Doordat ik mij in de opleiding gefocust heb op Health Promotion en Toegepaste Psychologie, kan ik u helpen met zowel voeding zelf, als het psychologische aspect wat vaak bij voeding komt kijken. Daarnaast heb ik mij toegelegd op allergieën en intoleranties, waardoor ik ook daarin advies kan geven. Ook heb ik binnen de opleiding een half jaar ervaring opgedaan in het adviseren en begeleiden van ouderen bij mijn afstudeerproject en ik heb een half jaar bij deze praktijk stage gelopen. Binnen de praktijk ben ik met veel plezier werkzaam en zie ik ernaar uit u te ontmoeten!

Kwaliteit

Om kwalitatief goede zorg te leveren staan wij staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en zijn we lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).

Wanneer u een klacht over uw diëtist heeft, dan bespreken wij dat graag met u. Indien we er niet samen uit kunnen komen, dan kunt u een klacht indienen via het digitale klachtenformulier op Klachtenloket Paramedici.