Diëtist

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding.

Ilona Sonke

ilona-hoofd-alleen-kleinIk ben Ilona Nieuwenhuijze-Sonke, diëtist, sportdiëtist. In juni 2009 heb ik de vierjarige HBO opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond.  Zo heb ik specifieke kennis over de samenstelling van voedingsmiddelen, de spijsvertering en de functie van voedingsstoffen in het menselijk lichaam. Daarnaast beschik ik over medische kennis, doordat ik tevens de opleiding voor apothekersassistente heb afgerond. Hierdoor ben ik mede in staat om voorlichting en advies te geven over de invloed van voeding op de gezondheid. Begin 2010 ben ik gestart met mijn eigen diëtistenpraktijk, naast deze praktijk heb ik werkervaring in het verpleeg- en verzorgingshuis en de thuiszorg.

Specialisaties:

  • Fodmap-dieet
  • Sportdiëtetiek, aangesloten bij de Vereniging Sportdiëtetiek Nederland (VSN)
  • Voeding en de ziekte van Parkinson, aangesloten bij Parkinsonnet
  • Diabetes

E-mail: contact@ilonasonke.nl

Maria Westenberg, diëtist i.o.

Mijn naam is Maria Westenberg, 25 jaar en woon in Goes. Voor de afronding van mijn HBO opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam zal ik vanaf 5 september 2023 stage lopen bij Diëtistenpraktijk Ilona Sonke. Doordat ik mij in de opleiding gefocust heb op Health Promotion en Toegepaste Psychologie, kan ik u helpen met zowel voeding zelf, als het psychologische aspect wat vaak bij voeding komt kijken. Daarnaast heb ik mij toegelegd op allergieën en intoleranties, waardoor ik ook daarin advies kan geven. Afgelopen half jaar heb ik ervaring opgedaan in het werken met ouderen tijdens mijn afstudeerproject. Tijdens deze stage hoop ik op een leerzame periode en zie ik er naar uit u te ontmoeten!

Kwaliteit

Om kwalitatief goede zorg te leveren staan wij staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en zijn we lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).

Wanneer u een klacht over uw diëtist heeft, dan bespreken wij dat graag met u. Indien we er niet samen uit kunnen komen, dan kunt u een klacht indienen via het digitale klachtenformulier op Klachtenloket Paramedici.